7x Kerstshoppen op De Wittenkade

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Bij De Avondmarkt op de Wittenkade kun je normaliter dagelijks van 16.00 tot 24.00 uur zigzaggen tussen wijnen, delicatessen en bieren. Op kerstavond kan dat van 12.00 uur tot middernacht. Met deze tips vind je zelfs op het nippertje nog hét culinaire kerstcadeau. Patricia Jacob zocht alvast de lekkerste dingen uit.

1. Doe-het-zelf-likeur van Pineut: vuurwater
Het duurste cadeau van de zeven (11,95 euro). Een fles met gember, kaneel, koffiebonen en vanille. Jenever toevoegen, gedurende enkele weken af en toe schudden en kláár.

2. Prosecco Spumante van La Tordero
Italiaanse feestwijn pur sang van twee druivensoorten, glera en chardonnay. Bruist lekker weg als aperitief en bij lichte voorgerechten: fris, verkwikkend en een beetje zoet.

3. Kaassetje
Smakelijke optelsom: caciotta, een romige, zoete Italiaanse kaas + 1001 nachten ‘jam’ van Didden met vijgen, dadels en port + dadel-walnootbrood.

4. Limu-bonen van Moyee FairChain Coffee
Koffiebonen van Moyee worden met de hand geplukt en gebrand in het land van herkomst. De Limu staat in Ethiopië bekend als de ‘prinsessenboon’. Koffie van deze boon is delicaat en smaakt naar citrusvruchten en jasmijn.

5. Chips van Torres: zwarte truffel
De Spaanse familie Torres maakt al sinds 1969 chips van geselecteerde aardappels en de zuiverste olijfolie. Een beetje fijnproever valt voor de truffelchips: aards, muskusachtig en robuust.

6. Thee van Dr Stuart: triple ginseng
Dr Stuart, een expert in kruidengeneeskunde, maakt theeën van biologisch geteelde kruiden. De thee van Braziliaanse, Koreaanse en Siberisch ginseng, een medicinale wortel, geeft energie voor tien en vermindert stress.

7. Marshmallows van Mammatus: kokosnoot
Het goedkoopste cadeau van de lijst (2,99 euro), maar zeker niet het minste. Ik heb het over een handgemaakte, superzachte tropische verrassing die honderd procent natuurlijk is.

https://www.facebook.com/avondmarkt

DeWestkrant