Niet kiezen maar proeven bij BAK

Hoogstins2024

Een uitgebreide menukaart kan leiden tot keuzestress. Geen fijn begin van een gezellig avondje uit. Soms slaat de twijfel toe: kunnen ze al die verschillende gerechten wel goed bereiden? En zijn ze vers?

Bij restaurant BAK is het simpel: je kunt het aantal gangen kiezen van een verrassingsmenu, meer niet. Je mag melden wat je beslist niet wilt eten, de keuken houdt daar rekening mee. BAK geeft wel een hint door de ingrediënten van die week te noemen. Het restaurant belooft enkel biologische en lokale producten.

Begonnen als pop-up restaurant heeft BAK nu een vaste plek op de derde verdieping van het historische pakhuis Het Veem. Probeer een tafel aan het raam te bemachtigen, met als mogelijk nadeel dat het uitzicht over de fraaie Oude Houthaven en het IJ afleidt van al het lekkers dat op tafel komt.

image

De sfeer is informeel en ontspannen, hier kun je gerust in korte broek en slippers binnenwandelen. De bediening is vriendelijk en attent. BAK serveert wijnen van eigenzinnige wijnmakers, met weinig of geen sulfiet. Schrik niet als de wijn er wellicht troebel uitziet, proef liever. Kraanwater? Geen probleem.

Het zuurdesembrood is heerlijk. Dat geldt ook voor de frisse salade van courgette en pompoen, met eetbare bloemetjes en pistachecrème. Het groentenfeest gaat verder: aubergine met rettich, tomaat en mierikswortel. Het hoofdgerecht is malse reebok met witte biet. Het dessert? Bleekselderij-ijs, hadden we nooit zelf durven kiezen.

www.bakrestaurant.nl Van Diemenstraat 408. Vanaf € 34,50 (vier gangen)

 

DeWestkrant