Aflevering 3 van Chicken Haalhaal met glansrol voor Abi Patat

(beeld: Geert Snoeijer)
Hoogstins2024

Reporter Arjan zag aflevering 3 van de buurtsoap Chicken Haalhaal in MidWest en genoot met volle teugen van de muziek en het aanstekelijke plezier dat de acteurs hebben in hun spel. Het buurtfeuilleton is nog tot eind november te zien.

Een korte achtergrondschets: in de jaren vijftig was Chicken Haalhaal een bloeiende kapsalon van de ouders van kok Fred die nu in de keuken van het afhaalrestaurant staat. Maar alle Amsterdammers gingen naar Almere en Purmerend en de wijk werd bevolkt door Turken en Marokkanen. De kapsalon ging failliet. In de kapsalon hielp een Turks meisje dat de kapsalon overnam. Geen Turk of Marokkaan wilde geknipt worden door Fred. Zij wilden door Firuze geknipt worden. Uiteindelijk werd Fred het hulpje. Toen kwam corona en Firuze bouwde de kapsalon om naar een Chicken Haalhaal. Nu staat Fred als oude Kolenkitter kip te bakken in de keuken van Firuze, een moderne alleenstaande Turkse vrouw.

Trouwen
We vallen midden in het verhaal; het vriendje van Eylem, het nichtje van Firuze is weggelopen en daar is Eylem erg verdrietig over, ze heeft al een week niet schoongemaakt in het restaurant. Pling roept Eylem tussen haar tekst door. Het is duidelijk wie de sponsoren zijn van de voorstelling. Op een grappige manier wordt reclame gemaakt voor verschillende bedrijven in West. Tussendoor zingt kipbakker Fred een mooi lied over eenzaamheid. De vader van Eylem is wel klaar met de vriendjes van zijn dochter. Hij heeft geregeld dat ze met Hamza kan trouwen, een 43-jarige muzikant die noten kan lezen, een goede partij dus voor zijn dochter. Vijf dames komen het podium op en heffen een prachtig lied aan zoals dat altijd wordt gezongen op de avond voor de bruiloft.

Patatfilosoof
Daarna wordt het nóg drukker op de vloer. Het is nu volop feest op het podium, een vrolijke bende. Patatfilosoof Abi Patat neemt het woord. Er is bij hem ingebroken. Wat hebben de dieven meegenomen? Lollies, sigaretten en een doos kipburgers. Een dag na de inbraak komt een jongetje om broodjes vragen voor bij de kipburgers. “Zeg tegen je vader dat alle kipburgers niet halal zijn”, zegt Abi tegen het jongetje.

Buikdanseres
Na dit grappige intermezzo is het tijd voor een buikdanseres die verleidelijk danst onder begeleiding van Oosterse klanken. Wie wil er nou niet zo’n bruiloft? Eylem stemt in met een huwelijk met Hamza. Een Caribische vogel zingt met de vader van Eylem over zijn Caribische ziel. Hij heeft heel veel weg van een vreemde snoeshaan.
Een wervelwind aan gebeurtenissen in minder dan een uur. In een soap kan werkelijk alles gebeuren. Blijven Eylem en Hamza bij elkaar? Of komt het vriendje van Eylem terug? Gaat dat zien volgende week!

MidWest Amsterdam, Cabralstraat 1
Zondag 14 nov, 21 nov, 28 nov om 17.00 en 20.30 uur
De Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125
Maandag 8 nov, 15 nov, 22 nov, 29 nov om 20.00 uur