Films en verhalen over verzetsheldin Jacoba van Tongeren

Hoogstins2024

Verzetsheldin Jacoba van Tongeren staat centraal in de eerste van een reeks filmavonden over de geschiedenis van Amsterdam-West. De relatief onbekende Van Tongeren wordt donderdag 7 oktober in MidWest in De Baarsjes uit de schaduw gehaald met korte oude films en verhalen van buurtbewoners.

Van Tongeren woonde in de Baarsjes en was tijdens de Tweede Wereldoorlog de drijvende kracht achter verzetsgroep Groep 2000, waarmee ze duizenden mensen het leven redde. Ook stond ze aan de wieg van het blad Vrij Nederland. Op zondag 10 oktober om 14.00 uur zal een standbeeld worden onthuld op het Antillenplein.

In de Maand van de Geschiedenis presenteren het Historisch Archief De Baarsjes en MidWest West van Weleer, een filmprogramma over de geschiedenis van Amsterdam-West. Elke donderdagavond in oktober zijn er korte documentaires, archiefbeelden en gesprekken met buurtbewoners.

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Entree €5, inclusief drankje. Gratis voor Stadspashouders. Klik hier om een plekje te boeken of stuur een mail naar: reserveren@inmidwest.nl. Reserveren kan ook via: 020–303 02 62.