Chicken Haalhaal, een live theatersoap in Amsterdam West

Foto Marina Marinkovic
Hoogstins2024

Tot 29 november is in Amsterdam West wekelijks een nieuwe aflevering van buurtsoap Chicken Haalhaal te zien. In deze live en komische theatersoap beleef je iedere week een nieuw avontuur in afhaalrestaurant Chicken Haalhaal.
De eerste aflevering was direct een feestje met knetterende sketches en gloedvolle liederen, van Amsterdamse smartlap tot een Turkse versie van I Will Survive.

Volksoperahuis uit Amsterdam speelde jarenlang buurtsoap De Wasserette in de Van der Pekbuurt in Noord. Samen met het Nederlands-Turkse Theater RAST en Podium Mozaïek maken ze nu een nieuwe buurtsoap, in Amsterdam West dit keer. Met verhalen uit de buurt, reclames van lokale ondernemers en wekelijks wisselende gasten uit West.

Voor Westerlingen is Chicken Haalhaal een feest van herkenning. De theatermakers halen hun inspiratie van de straat, spreken met ondernemers zoals de markante Abi Patat en nodigen iedere week nieuwe gasten uit. De eerste aflevering was breakdancer The Shadow, prijswinnaar bij Best of the West, te gast in het afhaalrestaurant van Firuze, gespeeld door Westerling Oya Capelle Karisman. Ook theatermaker en actrice Ayşegül Karaca, die een spannende dubbelrol voor haar rekening neemt en ook nog eens prachtig zingt, woont in West.

Duistere voorspellingen
In de volgende aflevering ontmoeten we de mooie Curaçaose rapper Justiano, het nieuwe liefje van Firuze’s nichtje Eylem. Als Justiano zijn toekomst laat lezen, komt de prille relatie onder druk te staan. Te gast zijn fantastische muzikanten van Orchestre Partout die samen met Selim Doğru en Jef Hofmeister garant staan voor opzwepende live-muziek.
De afleveringen zijn afzonderlijk te bezoeken, het geeft niet als je er eentje mist.

MidWest Amsterdam, Cabralstraat 1
Zondag 31 okt, 7 nov, 14 nov, 21 nov, 28 nov om 17.00 en 20.30 uur
De Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125
Maandag 1 nov, 8 nov, 15 nov, 22 nov, 29 nov om 20.00 uur

Kaarten € 10,00 per aflevering, € 50,00 strippenkaart voor alle afleveringen
Lezers van De Westkrant kunnen een strippenkaart kopen voor 5 afleveringen voor € 25,00 ipv € 50,00 met de actiecode West22
Met Stadspas, 65+, CJP en CKV kaarten € 5,00 per aflevering, €25,00 strippenkaart voor alle afleveringen
Kaartverkoop www.podiummozaiek.nl

DeWestkrant