MidWest viert opening met druk programma

MidWest met een tekening van Koosje Koene. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

MidWest aan de Cabralstraat in De Baarsjes is na een ruim jaar verbouwen nu echt af. Er zijn nu 7 zalen, waaronder een café, een theaterzaal, yogastudio en heel veel werkplekken. Dat kun je allemaal bekijken en ervaren tijdens een openingsweekend, dat vanaf aanstaande woensdag al begint.
Zo is er komende woensdag de eerste editie van City Made By People, een internationaal netwerk van enthousiaste stadsbewoners die elke derde woensdag van de maand samen komen om te vertellen over start-ups, kunst- en andere initiatieven in de stad. Deze avond is onderdeel van het WeMakeThe.city festival, dat ook woensdag begint.
Vrijdag vertoont MidWest drie indrukwekkende documentaires van buurtbewoners Saskia Gubbels, Roderik Schaepman en Nathan Vos met Frans Bromet. De makers zijn nadien ook aanwezig om te vertellen over hun film.
Zaterdag krijgt MidWest bezoek van Baukje Duin, de stand-up painter die schildert wat ze ziet en meemaakt. Koosje Koene van Sketch Book School is er ook. Je kunt met haar meelopen om te gaan tekenen in de buurt. In de avond is er een barbecue en daarna feest.
Kijk hier voor het hele programma.