Duurzaam modefestival op het Bos en Lommerplein

Hoogstins2024

WOW brengt op zondag 24 juni de wereld tussen ambacht en technologie naar de straat met WOW FASHION INSIDE OUT. Midden op het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West maak je kennis met ambachtelijk handwerk maar ook futuristische technologie die beiden tot een duurzame toekomst van mode kunnen leiden. Vanaf 13.00 uur is er een bomvol programma met allerlei workshops met aanstormend mode-talent en leuke activiteiten over duurzame mode. Kom langs en krijg stijladvies en handige tips zodat je zelf je steentje kan bijdragen aan een schonere en eerlijkere mode-industrie en neem vooral zelf ook even loopje op de catwalk.

Neem wat kleding en plastic tassen mee want er zijn diverse workshops waarbij je samen met grote modetalenten je eigen kleding kan vermaken of upcyclen, bijvoorbeeld met behulp van zwerfafval, plastic fruitverpakkingen of supermarkttassen. Verf je T-shirts Indigoblauw met kleurstoffen uit planten, vraag persoonlijk stijl en recycle-advies van stylisten, doe een tour langs sustainable shops in West met kenners van Fashion Revolution en doe mee aan een grote kledingruilactie. In een expositie verspreid over twee winkelruimten ontdek je alles over de toekomst van mode, de nieuwste snufjes op het gebied van mode en technologie en de kansen van virtuele mode en augmented reality voor verduurzaming. Maar ook over de mindset die nodig is voor verandering. Hoe verander jij je koopgedrag? Hoe pas jíj je kledingkeuze aan? En met welk kledingstuk ga jij een langdurige persoonlijke relatie aan? De dag wordt afgesloten met een spectaculaire modeshow op een wel heel bijzondere catwalk waarop het publiek zelf ook een belangrijke rol krijgt toebedeeld: it’s all about changing perspectives.

Innovatie
Juist de jonge generatie ontwerpers dragen in belangrijke mate bij aan innovatie en de vernieuwing van de discipline en kunnen een impuls geven aan de transformatie van de mode-industrie. Modeontwerpers zelf nemen zelf steeds vaker het voortouw. Het jonge modetalent in WOW toont zich ook zeer betrokken en vindt het belangrijk om met hun ontwerpkracht bij te dragen aan een betere wereld en een schonere, eerlijkere mode-industrie. WOW – als platform voor jong talent – wil juist tijdens het ‘WeMakeThe.City’ festival de aandacht vestigen op de potentie van deze jonge generatie en hun belang voor de modewereld en de rest van de stad blootleggen.

Primeur: WOW Store
WOW opent ook een tijdelijke winkel op het plein, met mode, kunst en designproducten. In de nieuwe WOW Store vind je stoffen, keramiek, sieraden, jassen, tassen, vazen en meubels met een verhaal. Er zijn bijvoorbeeld vazen van biologisch afbreekbaar granulaat, yoga leggings gemaakt van oude visnetten, en zelfs tassen van koeienmagen! Plus de echte Inside Out bag van ??? Ook zijn er wisselexposities met kunst en mode direct uit de ateliers van jonge labels zoals Karim Adduchi, Sophie Hardeman en Schepers Bosman.

PROGRAMMA 24 JUNI:

EXPO
13:00 – 19:30
In een expositie verspreid over twee winkelruimten ontdek je alles over de toekomst van mode, de nieuwste snufjes op het gebied van mode en technologie en de kansen van virtuele mode en augmented reality voor verduurzaming. Maar ook over de mindset die nodig is voor verandering.

SHOP
13:00 – 19:00
WOW opent een week voorafgaand aan het evenement, op vrijdag 15 juni, een tijdelijke winkel op het plein, met mode, kunst en designproducten. In de nieuwe WOW Store vind je kunst, design en mode direct uit de ateliers van jonge labels zoals Sophie Hardeman, Lisa Konno, Karim Adduchi, en Schepers Bosman.

WORKSHOPS & ADVIES
13:00 – 17:30
Hoe verander jij je koopgedrag? Hoe pas jíj je kledingkeuze aan? En met welk kledingstuk heb jij een bijzondere relatie? Neem wat kleding en plastic shoppers mee want er zijn diverse workshops waarbij je samen met grote modetalenten je eigen kleding kan vermaken of upcyclen.

MARKT
13:00 – 19:00
Doe mee aan een grote kledingruilactie door Kleding Recycle Festival, ontdek kleine Fair Fashion Labels en verborgen fashion juweeltjes.

TOUR
12:30
Vraag persoonlijk stijl- en recycle-advies van stylisten, doe een tour langs sustainable shops in West met stilist Ashna Chhatta van Fashion Revolution.

MODESHOW
18:00
De dag wordt afgesloten met een spectaculaire modeshow op een bijzondere catwalk waarop het publiek zelf ook een belangrijke rol krijgt toebedeeld: it’s all about changing perspectives.

Deelnemers
WOW FASHION INSIDE OUT toont het meest recente werk van opvallende en prijswinnende ontwerpers, waaronder Amber Jae Slooten (geb. 1993, Chicago), Eduardo Leon (geb. 1989, Peru/Italië), Linda Plaude (geb. 1991, Letland), Lisa Konno (geb. 1992, Amsterdam), het duo Schepers Bosman (Sanne Schepers, geb. 1989, Heerlen en Anne Bosman, geb. 1988, Amsterdam) en Timna Weber (geb. 1988, Innsbruck). In de tentoonstelling doen zij radicale voorstellen die afwijken van de standaard in de huidige mode-industrie.

WOW en Mode
WOW organiseert dit event tijdens het WeMakeThe.City festival en is trotse partner van We Make M-ODE. We Make M-ODE is een multidisciplinair mode-event (20-24 juni) dat de stad en bewoners van Amsterdam verbindt met innovatieve en duurzame visies op mode en de makers ervan. Binnen ‘We Make M-ODE’ werken de volgende partners samen: M-ODE, VondelCS, Stadsdeel West Amsterdam, Circl en WOW Amsterdam. Samen werken we aan een meer duurzame toekomst. De We Make M-ODE evenementen vinden plaats op Westergasfabriek, VondelCS, Circl en op Bos en Lommerplein.

Over WOW Amsterdam
WOW biedt een platform voor jong talent, vóór en met haar tijdelijke bewoners, en draagt dit middels een dynamisch cultureel publieksprogramma uit.

In het kort
• WOW FASHION INSIDE OUT, een dagvullend duurzaam mode-spektakel, zondag 24 juni 13.00 – 19.30 uur, Bos en Lommerplein,
met in het programma:
– WORKSHOPS RECYCLING & UPCYCLING
– EXPOSITIE ‘FASHION INSIDE OUT’
– TOURS
– CATWALK SHOW
– SPECIAL ACTS
– RUILMARKT
– STIJLADVIES
– FOOD & DRINKS
• EXPOSITIE WOW FASHION INSIDE OUT: 22 juni t/m 31 juli, Bos en Lommerplein
• WOW Store: 15 juni t/m 15 september, Bos en Lommerplein
Partners