Gluren bij de buren in West

Huiskamerfestival Amsterdam komt eraan

Optreden tijdens Wilhelmina Huiskamerfestival. Foto: Elodie Vreewijk.
Hoogstins2024

Vanaf vanavond komen kleinkunstenaars, muzikanten en cabaretiers naar bijzondere locaties en huiskamers door de hele stad. Natuurlijk zijn er ook optredens in West, namelijk vanaf donderdag 7 september.

Het event begon ooit als het Wilhelmina Huiskamerfestival. Maar inmiddels is het festival uitgedijd met voorstellingen in verschillende stadsdelen en staat het bekend als Huiskamerfestival Amsterdam. Vanaf vrijdag 1 september tot en met zaterdag 9 barst het festival weer los. Bezoekers kunnen naar voorstellingen van cabaretiers, muzikanten en kleinkunstenaars. Dat kunnen beginnende talenten zijn, maar ook gerenommeerde makers die het festival gebruiken om nieuw materiaal te testen. Ze treden op in huiskamers en op grotere locaties. Alle voorstellingen duren dertig minuten.

MidWest
Het festival slingert natuurlijk ook door West. In West begint het event op donderdag 7 september om 20.00 uur bij MidWest in de Cabralstraat 1. In de voormalige gymzaal van dit gebouw in De Baarsjes, zijn dan optredens van Tobias Wenting (kleinkunst met een vleugje klassieke muziek), Myrte Siebinga (kleinkunst) en Martijn Kardol (cabaret).

Huiskamers Wilhelminastraat
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 vindt het Wilhelmina Huiskamerfestival plaats. Het is dan alweer de achttiende keer dat huiskamers in en rondom de Wilhelminastraat in Oud-West worden omgetoverd tot intieme huiskamers. Bezoekers lopen vanaf 19.30 een route door de buurt. Tussen de optredens door is de Figurantenbar geopend. Verspreid over twee dagen kun je kleinkunst, cabaret, spoken word, muziek, muziektheater en een musical tot je nemen.

Eikenbosje in Erasmuspark

In West gaat het festival langer door dan in de rest van de stad. Op zondag 17 september start om 12.30 uur het programma West Lacht in het Erasmuspark. Verscholen tussen de eikenbomen ligt daar een prachtig openluchttheater. Martijn Kardol en andere cabaretiers geven er optredens. Ook is er voor de familie de voorstelling ECHT, over artiestenechtpaar ‘De Magnifico’s’. Meer info over het Amsterdamse huiskamerfestijn vind je op deze site.

DeWestkrant