Nieuw podium voor beginnende stand-up comedians in De Baarsjes

De Comedy Corner wil aanstormend talent een kans geven in MidWest

Beginnende stand-up comedians kunnen maandelijks gaan optreden in MidWest in De Baarsjes. Het gaat om een nieuw initiatief van Annemarieke Faulkner (46). Met de Comedy Corner wil ze onbekende talenten uit heel Nederland de kans geven om live voor publiek op te treden. 

In Londen en New York zijn veel druk bezochte stand-up comedy cafés waar aanstormend talent de kans krijgt op een podium te staan en het publiek te vermaken. In Nederland kan dat volgens Faulkner alleen in enkele bekende cafés waar weinig plaats is voor beginners. Zodoende ontstond het idee voor De Comedy Corner. Twintig jaar geleden organiseerde Faulkner in Paradiso al avonden voor jonge talenten onder de naam Club Intermezzo.

Het is lastig om als comedian een plek te vinden om op te treden, zo ondervond Faulkner zelf na een cursus Stand-up Comedy schrijven. “Op de bekende locaties kiezen de organisatoren vaak liever voor de reeds gevestigde comedians, de bekendere namen of internationale pro’s om publiek te trekken. Zodoende krijgen de starters in Nederland minder snel de kans een plek te veroveren in het wereldje.”

“Alle grote namen, van Jerry Seinfeld tot Kasper van der Laan zijn ooit ook zo gestart. Je hebt die ene kans nodig maar je moet ook echt ervaring opdoen met optredens, zeker in dit vak. Als stand-up comedian wil je immers mensen vermaken, aan het lachen krijgen, een leuke avond bezorgen. Dan moet je natuurlijk wel een podium krijgen.” 

14 oktober eerste avond in MidWest
Elke tweede zaterdag van de maand gaat De Comedy Corner een avondvullend programma in MidWest in de Cabralstraat organiseren, gepresenteerd door een bekende stand-upper waarna vijf beginnende stand-up comedians de kans krijgen om op te treden. De avond wordt afgesloten met live muziek van de band COCOPOPS (mix van soul, funky, jazz). Toegang: € 15,-, exclusief servicekosten. De eerste editie is op zaterdag 14 oktober van 19:30 – 23:00 uur. Met headliner Roel C Verburg, MC Vincent Geers en muziekoptreden van de COCOPOPS.

Open mic in café De Walvis
De Comedy Corner organiseert ook iedere eerste dinsdag van de maand een ‘open mic’ avond in Café de Walvis in de Spaarndammerstraat. Op deze avond krijgen zeven beginners de kans om hun nieuwste grappen te ‘testen’ voor een live publiek. De toegang is gratis. Volgende editie: dinsdag 3 oktober van 20.30 – 22.00 uur. Meer informatie @decomedycorner op Instagram.

DeWestkrant