MidWest bestaat 10 jaar en opent ‘buurtwinkel’

(beeld: Linda Rusconi, via Twitter)
Hoogstins2024

Flexwerkplek, culturele hangout, buurtcommunity en de lunchtent voor de beste tosti’s van Amsterdam-West en omstreken. MidWest aan de Cabralstraat bestaat tien jaar en dat werd gisteren uitgebreid gevierd met taart en een bijeenkomst waarin de MidWest Buurtwinkel werd geopend. Daar kunnen gebruikers en bezoekers arrangementen kopen voor gebruik van de zalen en de kantine van het buurtgebouw.
MidWest werd tien jaar geleden geopend als tijdelijke invulling van een oude ambachtsschool. Drijvende kracht Anita Groenink wist het gebouw te redden uit de handen van een projectontwikkelaar die er appartementen in wilde maken. Na een verbouwing in 2016 heeft het gebouw de vorm die het nu heeft met op de bovenste verdiepingen kantoren voor creatieve bedrijven en onder zalen voor bijeenkomsten en culturele evenementen. Daarnaast heeft de werkplek ook een tuin waar gewerkt en gerelaxed kan worden.
Ook zijn er vanuit MidWest talloze initiatieven, zoals een Buurderij met lokale producten, een plek voor het weggooien van organisch afval en (duurzame) festivals.

Illustrator Linda Rusconi tekende mee aan een kwartet voor MidWest (ook te koop in de buurtwinkel)