Kunst, cultuur en talentontwikkeling in broedplaats De Vlugt 

Broedplaats De Vlugt in Nieuw-West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Broedplaats De Vlugt in Nieuw-West kan de activiteiten in ieder geval tot april 2025 voortzetten. De Vlugt gaat zich ontwikkelen tot een laagdrempelige plek voor kunst, cultuur, talentontwikkeling voor jongeren en huisvesting van kunstenaars en creatieve ondernemers, aldus de gemeente.

Stichting Urban Resort heeft een huurcontract gekregen van de gemeente voor de broedplaats aan de Burgemeester de Vlugtlaan. De Nieuwe Vlugt is vrijdag officieel heropend door wethouder Touria Meliani (kunst en cultuur).

Broedplaats De Vlugt bestaat sinds 2010 en huisvest kunstenaars en creatieve ondernemers. Verbinding met de buurt komt centraal te staan. Zo is er ruimte om programma’s en horeca voor de buurt te ontwikkelen en een talentenhuis onder te brengen.

Bureau Broedplaatsen heeft De Vlugt gesteund met een subsidie van ruim vijf ton om het gebouw voor deze nieuwe faciliteiten geschikt te maken. De gymzaal is omgebouwd tot studio- en presentatieruimte, geschikt voor try-outs, dans- en theatervoorstellingen. 

In de nieuwe oefenruimtes worden voorstellingen gemaakt door jonge makers en gevestigde instellingen. Partners zijn onder meer Podium Mozaïek en ICK Dans Amsterdam. Eerder werd bekend dat Oxville Cinema films gaat vertonen in De Vlugt. 

DeWestkrant