Voetbalverenigingen Spieringhorn bezorgd over toekomst

Clubgebouw van DWS op sportpark Spieringhorn. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voetbalverenigingen SDW en DWS maken zich grote zorgen over hun toekomst op sportpark Spieringhorn langs de Haarlemmerweg. De gemeente wil het sportpark opnieuw inrichten, maar SDW en DWS stellen dat er onvoldoende rekening met hen wordt gehouden.

“Onze zorgen en argumenten tegen de plannen worden al jaren genegeerd”, zo laten de clubs in een verklaring weten. “We zijn verbijsterd dat de plannen nu zijn goedgekeurd, zonder dat er iets met onze zorgen is gedaan.” De gemeente wil onder meer een wandelpark en tennisbanen aanleggen en een school bouwen. “Voor de huidige voetbalverenigingen betekent dit: verhuizen en inschikken.”

“Van SDW en DWS verwacht de gemeente dat zij samen verder gaan in één gebouw en de velden gaan delen. Ondanks de groei die verenigingen doormaken, moeten ze het met minder velden doen dan ze nu hebben.” Zorgen maken de verenigingen zich ook over de financiele en juridische risico’s die de nieuwe opzet met zich mee brengt. 

De clubs laten weten na te denken over een vervolgstap. “We hebben een achterban van duizenden leden. We gaan kijken naar hoe we die kunnen inzetten.”