3x ontstressen in West

Hoogstins2024
Overprikkeld van al het (corona-)nieuws? Stijf van de stress? Zet jezelf af en toe ‘uit’ en maak je hoofd leeg. In West zijn daar zat goede manieren voor, zoals deze drie.


Powerwalken
Powerwalken staat ook bekend als conditioneel wandelen of sportief wandelen. Wandelen met een beetje meer power dus. De spierversterkende oefeningen die tussendoor worden gedaan, zorgen er volgens trainers voor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. De bonus van al dat gesport in de buitenlucht is een dosis ontspanning. In West zijn er twee powerwalkingclubs: één in het Rembrandtpark en één in het Westerpark. Een les duurt zestig minuten. Je kunt gratis een proefles doen.

Door de ‘wasstraat’ gaan
Een nieuw kapsel, een gezichtsbehandeling, een rugmassage. Je ziet het niet meteen aan de buitenkant, maar achter het raam van Boyd Hairstyling in de De Clercqstraat zit een mini-relaximperium. Boyd hanteert de schaar en de verf. Cynthia goochelt met crèmes. Sinds begin november heeft zij in Boyds pand Beautyroom de Clercq geopend, waar ze facials en andere schoonheidsbehandelingen geeft. Haar signature treatment is ‘I’ve got your back’. Als je die boekt, reinigt en scrubt ze je rug en masseert ze ‘m ook nog. Over relaxen gesproken!

Aandachtig leven
10D zit schuin tegenover Café Amsterdam in Westerpark. In deze ruimte draait alles om aandachtig leven en zorg voor anderen. Om deze doelen handen en voeten te geven, werken verschillende bedrijfjes samen. Zo kun je een therapiesessie boeken bij Karlijn, die shiatsu (drukpuntmassage) toepast bij stress en burn-outs. Snak je naar yoga, dan is Aafke je instructrice. Zij geeft verschillende soorten yoga, zoals yin yoga. Om nog meer zen te worden, zijn de meditaties van The Mediation Café een idee. De avondmeditaties kunnen door de avondlockdown voorlopig niet doorgaan. Maar maandag (8.00 tot 8.30 uur) en dinsdag (9.00 tot 9.30 uur) zijn er online-sessies.

DeWestkrant