Vragen over prettig wonen, leven of gezondheid in Westerpark? Stel ze in de VraagBaak!

Hoogstins2024

Een belangrijk onderdeel van het online buurtplein SamenBeter Westerpark is de VraagBaak. Hier kan je (anoniem) een vraag stellen aan de wijk over prettig wonen, leven of gezondheid in Westerpark en omgeving. Je vragen kunnen worden beantwoord door het Buurtteam Westerpark of andere buurtbewoners, door huisartsen, psychologen of ervaringsdeskundigen in de wijk en door lokale (vrijwilligers)organisaties, ondernemers of professionals.

Heb je ervaring met één van de vragen en weet je misschien zelf een goed antwoord? Beantwoord dan ook vooral zelf de gestelde vragen. Hoe meer verschillende antwoorden hoe beter! Uit de verschillende antwoorden kan jij vervolgens kiezen wat het beste voor jou werkt. Ook krijg je aan de hand van je vraag automatisch suggesties voor bijvoorbeeld activiteiten, plekken en organisaties in de buurt, of apps, websites of e-health programma’s die gratis beschikbaar zijn via het buurtplein.

Zonder account kan je alle vragen bekijken, maar zijn de vragenstellers en beantwoorders anoniem. Wanneer je een account aanmaakt kan je daarna zelf ook vragen stellen of beantwoorden en kan je zien wie de vragen hebben gesteld en beantwoord. De vragen mogen te maken hebben met lekker in je vel zitten en wonen en leven in Westerpark of kunnen gaan over de verschillende thema’s van het buurtplein:

  • voedsel verbindt
  • fysiek sterk
  • ontmoeten
  • grip op je geld
  • leefomgeving
  • mentaal fit
  • zingeving
  • technologie

Om er de komende tijd voor te zorgen dat er op alle vragen snel en altijd een paar goede antwoorden komen hebben we een team samengesteld van buurtbewoners, een huisarts van de praktijk Spaarndammerbuurt, een psycholoog van het SAG-gezondheidscentrum Staatsliedenbuurt, een ervaringsdeskundige en een paar zorgprofessionals, die de eerste beantwoorders zijn op de gestelde vragen. Ook hebben we goed contact met bijvoorbeeld de wijkagent, Stadsdorp Westerpark en Burenhulp Westerpark om zo snel en goed mogelijk hulpvragen op te kunnen pakken.

Je vindt de VraagBaak Westerpark op www.samenbeterwesterpark.nl/vraagbaak. 

Heb je liever menselijk contact, een persoonlijk gesprek of heb je gewoon zin in een bakje koffie, een gezonde lunch en gezelligheid? Dan ben je elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur welkom in Buurthuis de Horizon (Hembrugstraat 156) voor de WegWijsSalon Westerpark:

De WegWijsSalon, loop gerust eens binnen!

Kom gerust eens binnen voor een praatje met onze vrijwilligers of bewoners uit de wijk. Loop je rond met een vraag? Ook daarmee kun je bij ons terecht. De medewerkers van de WegWijsSalon helpen je graag op weg.

Iedere woensdagochtend staat de koffie klaar bij de WegWijsSalon in buurtcentrum de Horizon in Westerpark. Je wordt ontvangen door vrijwilligers die gewend zijn om mee te denken met buurtbewoners. Ook kun je gezellig lunchen voor een klein bedrag. Misschien heb je een heel persoonlijke vraag of een vraag die goed uitgezocht moet worden. Dan kan een van de medewerkers van de WegWijsSalon je verder helpen. Zij weten veel van geldzaken, gezondheid, hulpverlening, activiteiten en nog veel meer. Een afspraak is niet nodig.