7x Koffie in het park

Terrasmus in het Erasmuspark.
Hoogstins2024

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge adviseert om elke dag minstens een half uurtje te wandelen. Als je daarvoor naar het park gaat, kun je net zo goed een kop koffie scoren. Sponsor je ook meteen de lokale economie!

Erasmuspark
Terrasmus
Aan het loket van Terrasmus is het nooit saai.De vrolijke bediening strooit met praatjes en aanbevelingen. Smoothies, verse sappen en koffie in overvloed, met hartig en zoet lekkers, waaronder appeltaart en goed bananenbrood.

Rembrandtpark
Bartack
De koffietjes en chai lattes vliegen je hier om de oren. Ook to go: croissants en lekkers als cheesecake, appeltaart en vegan banana bread.

Huiskamer van Rembrandt
Nog zo’n adres waar de hele buurt op afstand samenkomt. Voor bij de koffie is er appeltaart en een collectie broodjes. Voor ’s avonds kun je er een vegetarische lasagne bestellen of eentje met vlees (varkensworst, gorgonzola, radicchio en Parmezaanse kaas).

Westerpark
Bakkerswinkel
Bij dit winkeltje staat altijd een rij en vooral in het weekend is het ‘bal’. Zijn het de scones? De quiches? De taarten, waaronder de amandel-citroentaart en de walnoot-karameltaart? Waarschijnlijk is het alles bij elkaar, inclusief de koffie.

Buurtboerderij Ons genoegen
Bloedmooie plek in het Westerpark, waar je je een beetje op het platteland waant. Wisselende openingstijden, dus check van tevoren op de Facebook-pagina of je er die dag wel koffie, broodjes pastrami, tosti’s en een double chocolat muffin kunt scoren.

Conscious hotel
Behalve voor koffie en zoetigheden kun je bij de hotelwinkel van het Conscious ook terecht voor chips, chocola en kekke souvenirs van Amsterdam.

Espressofabriek
Behalve koffie in baristastijl biedt deze ‘fabriek’ de lekkerste roze koeken ooit, vegan nog wel, steengoede appeltaart en diverse vezelrijke koeken met gezonde looks.

 

DeWestkrant