Verdachte (18) gewond na explosie Van Hogendorpstraat

De politie deed maandagochtend onderzoek in het portiek bij de getroffen woning. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een 18-jarige Amsterdammer is ernstig gewond geraakt na een explosie afgelopen nacht bij een woning in de Van Hogendorpstraat. De politie vond de man in het ziekenhuis, mede op basis van een bloedspoor. Hij wordt beschouwd als verdachte. 

Kort voor vier uur afgelopen nacht vond er een explosie plaats, waarbij diverse ramen van een woning en een portiek sneuvelden. De twee aanwezigen in de woning raakten niet gewond, de 18-jarige verdachte liep volgens de politie ernstige verwondingen op.

De politie heeft verder een 22-jarige Rotterdammer aangehouden die de gewonde man naar het ziekenhuis heeft gebracht. Zijn exacte rol bij de explosie wordt onderzocht. De recherche houdt rekening met een conflict in de relationele sfeer als motief. 

Naast een sporen- en buurtonderzoek zoekt de politie naar getuigen die meer weten over dit incident. Veel buurtbewoners werden afgelopen nacht opgeschrikt door de enorme knal van de explosie. Maandagochtend waren er nog glasscherven en bloedvlekken te zien op straat.