Grote schade door explosief bij coffeeshop Admiraal de Ruijterweg

De Admiraal de Ruijterweg dinsdagochtend. (Foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er rond half vier een explosie plaatsgevonden bij coffeeshop Terminator aan de Admiraal de Ruijterweg. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen, maar de schade is groot. In de omgeving zijn tientallen ruiten gesneuveld en raakten geparkeerde auto’s beschadigd.

Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten dat de coffeeshop de deuren voor onbepaalde tijd moet sluiten. De explosie heeft de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar gebracht, zo stelt de gemeente.

Het stuk Admiraal de Ruijterweg bij de coffeeshop was dinsdagochtend afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst was ter plekke en later hielp de brandweer met het controleren van de veiligheid van de panden en het verwijderen van beschadigde ramen.

Burgemeester Halsema en voorzitter Fenna Ulichki van stadsdeel West hebben dinsdag een bezoek gebracht aan bewoners van de Admiraal de Ruijterweg. De politie is op zoek naar getuigen en roept mensen met dashcam- of andere beelden op om deze te delen.

 

DeWestkrant