Politie dagje ‘te huur’ voor handhaving in De Baarsjes en Oud-West 

Foto De Westkrant
Hoogstins2024

Fout parkeren, te hard rijden, fietsers op het voetpad. Een greep uit grote en kleine ergernissen van buurtbewoners. Ergernissen die soms gepaard gaan met de klacht dat de politie zich niet laat zien of toch niet handhaaft.

Vrijdag moet het in ieder geval anders gaan. De politie in Amsterdam-West belooft om -naast het dagelijkse werk- gericht op pad te gaan op basis van klachten en tips. Dat zal gebeuren tussen 16 en 21 uur. “Als bewoner kunt u doorgeven waar wij extra aandacht aan moeten besteden”, zo schrijft het basisteam Overtoomse Sluis op social media. 

De ‘rent-a-cop actie’ wordt gehouden in De Baarsjes, Oud-West en delen van Bos en Lommer. De politie noemt de Mercatorpleinbuurt, Witte de Withbuurt, omgeving Rembrandtpark, Kinkerbuurt, Geuzenbuurt, Da Costabuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Vondelbuurt, Paramaribopleinbuurt en Robert Scottbuurt.

Klachten doorgeven kan door te reageren op de post van de politie op Instagram en Facebook, of door een privébericht te sturen. De resultaten worden na afloop gedeeld op social media, aldus de politie.