Aftrap bouw The Ox: 168 huurwoningen erbij in Osdorp

Impressie van The Ox (LEVS Architecten, Vesteda).
Hoogstins2024

Deze week gaf wethouder Jakob Wedemeijer het officiële startschot voor de bouw van het project The Ox in Osdorp. Hier komen 168 nieuwe huurwoningen, waarvan 134 middeldure huur.
Het appartementencomplex The Ox wordt gebouwd op de kruising van de Osdorper Ban en Meer en Vaart, vlakbij de Sloterplas en het winkelcentrum Osdorpplein. Het is de eerste fase van het vernieuwingsplan ‘Entree Blomwijckerbuurt’. In totaal worden hier ongeveer 800 woningen gebouwd.
Het complex heeft 2-, 3-, en 4-kamerappartementen. Ze hebben allemaal een ruim balkon of terras. De appartementen hebben een oppervlakte van 58 tot 126 vierkante meter. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage met 73 plekken voor bewoners.
De woningen zijn vooral bedoeld voor huurders die bijvoorbeeld werken als politieagent, leerkracht of verpleegkundige. Zij krijgen voorrang. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse bureau LEVS Architecten. Het wordt gebouwd door Van Wijnen Amsterdam en verhuurd door Vesteda. De verwachte oplevering van de woningen is in het derde kwartaal van 2023.

DeWestkrant