Hoe je als ‘crea’ in (Nieuw-)West aan geld kunt komen

Broedplaats Lola Luid: welke creatievelingen weten de weg naar subsidies?
Hoogstins2024

In (Nieuw-)West wemelt het van de creatieve mensen. Om te zorgen dat ze mooie/spannende/fantasierijke dingen kunnen blijven maken, is geld geen overbodige luxe. Deze initiatieven kunnen hen vooruithelpen.

Pak je Podium
Onder deze kop zijn de ambities van stadsdeel Nieuw-West op het gebied van kunst en cultuur samengevat. “Er is veel mogelijk. Bijvoorbeeld op terrein van subsidies, samenwerken en zaken op de kaart zetten. Ik zou zeggen: Pak je Podium”, aldus Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West. Op 11 november wordt het programma gepresenteerd bij Lola Luid aan de Derkinderenstraat.
Bij dit event hoort een boekje, ‘dat op een rij zet wat er in het stadsdeel allemaal gebeurt om kunst en cultuur te stimuleren’. De begeleidende tekst van Mauer is veelbelovend: “Nieuw-West groeit, en we breiden de komende jaren het aantal vierkante meters voor culturele voorzieningen dan ook uit. Ook is er volop ruimte voor nieuwe projecten om samen met gebruikers en bewoners invulling te geven aan de openbare ruimte. Ik nodig alle makers dan ook uit om hier een culturele invulling aan te geven.” Het boekje kun je vanaf 11 november hier downloaden.

AFK x West

Van maandag 15 t/m donderdag 18 november organiseert het Amsterdams Fonds voor de Kunst tijdens AFK x West verschillende events over subsidies bij het AFK en andere financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaan medewerkers van deze organisatie ook langs bij culturele organisaties in West. Laat je bijvoorbeeld voorlichten tijdens een van de Art Talks of bezoek de financieringsmarkt. Het event begint met een kick-off borrel voor alle cultuurmakers, organisaties en creatieven uit West. Locatie: MidWest (Cabralstraat 1), 18.00-20.30 uur. Aanmelden verplicht. Het volledige programma vind je hier.