Shoppen op de nieuwe markt van Bos en Lommer

Vlaggen op de Bos en Lommerweg kondigen de markt aan. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Vanaf 27 november heeft Bos en Lommer elke zaterdag en woensdag een markt. Er komen in elk geval nieuwe kramen met vis, fruit, kaas, noten en mediterrane kruiden. Ook zal een aantal vertrouwde gezichten terugkeren, zoals de kraam met stoffen en de wagen met Vietnamese loempia’s.
De nieuwe markt komt op de Bos en Lommerweg (ventweg noordzijde) tussen het Gulden Winckelplantsoen en de Egidiusstraat. De markt begint overzichtelijk met 35 kramen; er is nog ruimte voor een paar nieuwe ondernemers. Op beide marktdagen is het aanbod een mix van verse producten, kleding en koopjes.
Stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst denkt dat de nieuwe markt een goede impuls is voor de wijk. Volgens haar is er een goed evenwicht tussen oude en nieuwe ondernemers en sluit het aanbod aan bij de winkels en horeca aan de Bos en Lommerweg.
Stadsdeel West hoopt dat de markt een succes zal worden en geeft aan zich daarvoor in te spannen. Het stadsdeel, dat zal zorgen voor ‘een feestelijke opening met een hapje en drankje voor de bezoekers en buurtbewoners’, zal de tijdelijke markt na twee jaar evalueren.
Eerder werd bekendgemaakt dat de nieuwe markt in september van start zou gaan, maar omdat de omgeving nog moest worden aangepast, is het eind november geworden. Ook moest er gezocht worden naar nieuwe ondernemers. De tweedaagse markt is de opvolger van de vijfdaagse markt op het Bos en Lommerplein.

DeWestkrant