Twee dagen markt op Bos en Lommerweg vanaf september

De inmiddels opgeheven markt op het Bos en Lommerplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op de Bos en Lommerweg komt vanaf september een nieuwe tijdelijke markt op woensdag en zaterdag. De markt met 48 kramen krijgt een plek aan de noordkant tussen het Gulden Winckelplantsoen en de Egidiusstraat, zo is het plan van het dagelijks bestuur van stadsdeel West. 

Het gaat om een gevarieerde markt met plaats voor circa 25 kooplieden, aldus stadsdeel West. Op zaterdag komt de nadruk te liggen op etenswaren, zoals vis, noten, brood en mediterrane delicatessen. Tenminste 1 kraam is bedoeld voor lokale initiatieven van bewoners en maatschappelijke organisaties uit Bos en Lommer. 

De markt is de tijdelijke opvolger van de vijfdaagse markt op het Bos en Lommerplein, die  kampte met leegstand en eind vorig jaar werd opgeheven. Het stadsdeel onderzocht verschillende plekken en mogelijke marktdagen. Geënquêteerde bezoekers van het winkelgebied spraken hun voorkeur uit voor een markt van twee dagen, aldus het stadsdeel. De zaterdag was favoriet, gevolgd door de woensdag.

Stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst denkt dat de nieuwe markt een goede impuls is voor de wijk: “Het Bos en Lommerplein is vernieuwd en wordt een steeds aantrekkelijker winkelgebied met de komst van nieuwe winkels zoals de Hema. Twee dagen markt moet een aanvulling worden op het winkelaanbod.” Zij hoopt op ‘een groot, divers publiek.’ 

Bewoners krijgen zes weken de tijd voor inspraak over het besluit voor de nieuwe tijdelijke markt. Na de zomer wordt de inspraaknota voorgelegd aan de stadsdeelcommissie, waarna het dagelijks bestuur een definitief besluit neemt. 

DeWestkrant