Nieuwe ‘look’ voor patissier Rijkhoff (BoLo-weg)

(beeld: Nathalie Delorme)
Hoogstins2024

Banketbakkerij Rijkhoff aan de Bos en Lommerweg heeft een nieuwe ‘look’. De patissier heeft ook plannen voor het pand 25 meter verderop.

Banketbakkerij Rijkhoff is een begrip in Bos en Lommer. Maar na iets langer dan tien jaar op deze plek werd het tijd voor een grondige verbouwing van de winkel. Tijdens de verbouwing ging de verkoop van gebak en andere lekkernijen gewoon door vanuit een ander pand, 25 meter verderop.

Donderdag 11 maart was de officiële heropening met het doorknippen van een lintje een feit. Banketbakker/patissier Boris vertelt waarom de winkel toe was aan een likje verf en een rigoureuze restyling: “Er waren wat puntjes waar we niet helemaal tevreden over waren. De nieuwe generatie wilde een nieuwe start. Kortom, tijd om er wat moois van te maken!”

De winkel is ruimer nu, met meer opties om de patisserie nog mooier te kunnen presenteren. “Alles is weer fris. We zijn heel tevreden en we kregen heel veel positieve reacties van buurtbewoners. Dat is heel leuk”, zegt Boris.

Wanneer je de winkel binnenkomt, sla je rechtsaf langs koelvitrines met gebak aan de linkerkant. Rechts staan verpakte heerlijkheden hoog opgetast, zoals truffelkogels en chocolade hazelnootballen. In het midden wemelt het van de chocolade paashazen. Achterin de zaak wordt al het lekkers gefabriceerd en zodra je het rondje door de winkel gelopen hebt, kom je uit bij de dames van de kassa die achter een enorme vitrine staan. Rijkhoff is klaar voor het volgende decennium.

Nog mooier nieuws voor de buurt: Rijkhoff heeft ook plannen voor het andere pand 25 meter verderop. Dat wordt een delicatessenwinkel. De openingsdatum is nog niet bekend.

DeWestkrant