Bos en Lommermarkt gaat stoppen

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De Bos en Lommermarkt stopt uiterlijk op 1 november. Vanaf 1 mei gaat de markt al terug van twee dagen naar één dag: de woensdag. Dat heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel West besloten.

De markt langs de Bos en Lommerweg startte in 2021, als tijdelijke opvolger van de opgeheven markt op het Bos en Lommerplein. De proef zou twee jaar gaan duren. Vorig jaar mei bleek al dat het niet goed ging. Er waren te weinig kramen en bezoekers. Een aantal marktkooplieden haakte af. Later bleek dat bezoekers de markt nog minder waardeerden, aldus het stadsdeel. De marktkooplieden zagen ook weinig toekomst meer.

Gesprekken met marktkooplieden en verbeteringen hebben niet geleid tot een ommekeer. Zo is er nog geprobeerd om nieuwe ondernemers te trekken. “Maar tot mijn spijt hebben die inspanningen helaas de situatie niet kunnen verbeteren,” aldus dagelijks bestuurder Thomas Hermans. “In mijn ogen is het helaas niet mogelijk om de markt op beide dagen behouden met de minimale huidige bezetting.” 

De markt stopt dus uiterlijk op 1 november 2023. Volgens het stadsdeel kan de Bos en Lommermarkt ook al eerder worden opgeheven als de markt verder achteruit gaat. Wel komt er een onderzoek naar de mogelijkheden van een ‘kleine voedselmarkt in Bos en Lommer’.