Bewoners willen markt Bos en Lommerplein redden

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Een groep bewoners uit Bos en Lommer is een petitie begonnen tegen het afschaffen van de markt op het Bos en Lommerplein. Het stadsdeel is van plan de markt te stoppen om op termijn terug te komen met een aanbod dat ‘aansluit bij de snel veranderende bevolkingssamenstelling’. Wat betreft de opstellers van de petitie gaan hiermee de ‘oude’ marktkooplieden bij het grofvuil.
Waarom niet én-én vragen de bewoners, verenigd in BoLoboost en Bolo Cards and Maps, zich af. “Want we willen hoofddoekjes én kaas, loempia’s én noten, gordijnen én fournituren, schoenen van twee euro én handgemaakte fashion, goedkope groenten én biologische.”
De opstellers van de petitie vragen zich af waarom het stadsdeel zo rigoureus het mes zet in de markt. “Wij merken uiteraard ook dat het slecht gaat met de huidige markt, maar we zien tegelijkertijd dat er nog altijd negentien trouwe ondernemers staan die elke week opnieuw bewijzen dat ze ervan kunnen leven.” Bovendien zijn zij ook nog eens een uitkomst voor bewoners met een smalle beurs, die voor weinig geld boodschappen doen op het Bos en Lommerplein.
Een ander argument voor het behoud van de markt, is dat het Bos en Lommerplein anders verandert in een winderige vlakte. De opstellers willen dan ook weten wat de plannen zijn van Lone Star voor het plein, maar stellen dat de projectontwikkelaar deze weigert openbaar te maken.
De petitie tekenen kan hier