Markt weg van Bos en Lommerplein

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De markt op het Bos en Lommerplein gaat verdwijnen, zo meldt Stadsdeel West in een persbericht. Als reden geeft het stadsdeel dat de markt al jarenlang kampt met een lage bezettingsgraad, een eenzijdig aanbod en een teruglopend publiek.
Door de noodlijdende markt zou het plein met leegstand en een verschraald winkelaanbod kampen. Volgens het stadsdeel sluit de markt niet meer aan bij de vraag van de bewoners uit de buurt.
Het stadsdeel heeft na onderzoek, overleg met het marktbureau van de gemeente en gesprekken met marktkooplieden besloten dat de markt over anderhalf jaar verdwenen moet zijn. Uiterlijk 1 juli 2021 moet de markt weg zijn van het plein. Voor de marktkooplieden worden alternatieven gezocht.
“Er zijn intense en emotionele gesprekken gevoerd met de ondernemers en zo’n besluit nemen we niet lichtzinnig. Ik hoop dat we samen met de ondernemers een passende oplossing kunnen vinden”, zegt stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst.
Het Marktbureau gaat samen met het stadsdeel verschillende mogelijkheden uitwerken om per ondernemer een oplossing te vinden. Voor sommigen betekent dit dat zij overstappen naar een andere markt en daar een nieuwe positie verwerven. Anderen willen wellicht een ander bedrijf beginnen of de onderneming beëindigen, ook daarbij zal begeleiding worden aangeboden. Voor pakweg drie marktondernemers geldt dat zij een standplaats kunnen krijgen op het Gulden Winckelplantsoen.