Winkeliers Jan Eef samen in een krant en openluchttentoonstelling

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Kunstenaar Baukje Duin heeft de afgelopen twee jaar bijna alle ondernemers in de Jan Evertsenstraat geportretteerd. De resultaten van haar werk hangen nu in de etalages van de winkels in de Jan Eef als een soort openluchttentoonstelling. Daarnaast zijn alle ‘koppen’ afgedrukt in een krant. Hierin staan behalve de portretten ook artikelen over winkeliers van de Jan Evertsenstraat en de toekomst van de winkelstraat. De krant is onder meer gratis verkrijgbaar bij MidWest en The Wine Spot op de Admiraal de Ruijterweg.
Het kunstproject wordt komende zaterdag afgesloten met een bijeenkomst met de kunstenaar zelf, winkelstraatmanager Liesbeth van der Schaar van de Jan Evertsenstraat, retaildeskundige Rupert Parker Brady en Marie Louise Boels van MB Galerie in de Witte de Withstraat. Zij gaan onder leiding van hoofdredacteur Martine de Vente van De Westkrant in gesprek over het project en de impact die het heeft gehad op de winkelstraat. Uiteraard komen ook de recente geschiedenis en de toekomst van de Jan Evertsenstraat aan de orde.
Naast gesprek is er muziek en gelegenheid tot het bekijken van de koppen in MidWest, Cabralstraat 1. De bijeenkomst begint om 14.30 uur. Inloop is er vanaf 14.00 uur.
Hier nog even het facebook-event.