Oranje Loper: eerste hulpbrug over Admiralengracht

De 'hulpbrug' bij de Da Costakade ten tijde van de renovatie in 2018 (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De gemeente plaatst de komende tijd de eerste hulpbrug voor fietsers en voetgangers over de Admiralengracht. Dit is voor het werk aan de Oranje Loper, een project waarbij van de Raadhuisstraat tot het Mercatorplein alle bruggen worden gerenoveerd. Daarvoor gaan acht bruggen op de schop. De eerste is dus de Molenslootbrug in de Jan Evertsenstraat over de Admiralengracht.
De hulpbruggen nemen een belangrijke functie over van de reguliere bruggen. Ze brengen de leidingen voor gas, stroom, water, telefonie en internet naar de overkant, zodat deze voorzieningen blijven functioneren. Fietsers en voetgangers kunnen via deze bruggen het water oversteken, terwijl het werk bezig is.
Na de Admiralengracht volgt de Bilderdijkgracht en daarna zijn de Raadhuisstraat en Rozengracht aan de beurt. De brug bij de Da Costakade hoeft niet hersteld te worden, omdat dit al eerder is gebeurd.
Voor het plaatsen van de bruggen moeten fietsenrekken worden verwijderd en afvalcontainers verplaatst. Ook komen er damwanden in de gracht.

DeWestkrant