Bij PUCK hoef je je niet te vervelen

Hoogstins2024

Bij PUCK in de Jan Eef kun je airhockeyen, flipperen én eten. De kaart is ‘duidelijk met zorg samengesteld’, maar wat moet je kiezen?

In de gigantische industriële ruimte in de Jan Evertsenstraat waar ooit restaurant Yumler zat, zit sinds 23 februari airhockeywalhalla PUCK. Deze nieuwkomer is van dezelfde eigenaren als de TonTon Clubs in het centrum en in West. Ze ontdekten dat van de vele spelletjes in hun clubs airhockey het populairst is en besloten om dit spel flink in de schijnwerpers te zetten.

Hipste kleuter ever

Bezoekers kunnen binnen lós gaan op veertien verschillende airhockeytafels. Buiten op het terras staan er nog twee. Wie wat anders wil, kan gaan flipperen of een potje Guitar Hero doen. De zondag na de opening struikel ik bijna over de hipste kleuter ever – hoodie, limited edition Vans, baggy trousers – als ik een medewerkster om de kaart vraag. Ze lacht, bijna verontschuldigend: “Kinderen zijn welkom, maar dan wél met begeleiding. We zijn een 18+-zaak.”

Superfoods

De vele volwassenen die er zijn, hebben het prima naar hun zin: beetje ouwehoeren, beetje spelen, beetje drinken, beetje eten. Eten kan bij PUCK van ontbijt tot diner. De kaart is duidelijk met zorg samengesteld. Veel Franse invloeden, veel gezonde ingrediënten, inclusief superfoods. Zo kun je er ontbijten met kaneelgranola, lunchen met een gegrild kippetje of een gerookte forelsalade en borrelen met ‘bieterballen’ of een Franse bonenschotel (cassoulet) en runderworstjes. 

Qua diner valt er ook zat te kiezen: gebakken ossenstaart, saliegnocchi, sliders (drie burgertjes op broodjes).

Sappige kippendijen 

Wij gaan voor de categorie ‘In het midden – klein’ en bestellen Spaanse pepertjes met gerookt paprikazout, kipgehaktbrood, portobellotaartjes en gekruide kipspiesjes. De sappige kippendijen aan het spiesje (7 euro) gaan erin als koek. Net zoals de pepertjes. Het kipgehakbrood is vlak van smaak, maar gelukkig zit er een fris en pittig sausje van gojibessen en jalopeño bij. De portobellotaartjes (7 euro) smaken naar meer. Niet alleen omdat ze lekker ‘vlezig’ zijn, maar ook omdat ze wel erg klein zijn. Dat vonden we trouwens ook van de plakjes gehaktbrood.Hamburgers met frites


Nou moet ik toegeven dat we grote eters zijn. De volgende keer bestellen we gewoon een hoofdgerecht in plaats van dit ‘experiment’. Om ons heen zijn de hamburgers (12 euro) en de kippetjes niet aan te slepen. Met de Frites uit Zuyd (4 euro) erbij en de groene salade (3,50 euro) is dat vast wél een volwaardig avondmaal. 
https://www.facebook.com/depuckamsterdam/

DeWestkrant