Nog jerrycans in Witte de With

Jerrycan-verlichting in de Witte de Withstraat (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De Jan Evertsenstraat krijgt de komende dagen nieuwe feestverlichting. De keuze voor de nieuwe lampen is de uitkomst van een enquête onder bewoners en ondernemers. Daarmee is er een definitief einde gekomen aan het jerrycan-tijdperk in de straat. Deze milieuvriendelijke kerstverlichting waarbij jerrycans werden hergebruikt was omstreden: de buurt was verdeeld in liefhebbers en regelrechte haters.

(foto: Martine de Vente)
(foto: Martine de Vente)

Toch hoeven liefhebbers van de alternatieve kerstverlichting niet helemaal treurig te zijn. De Witte de Withstraat is net als in de voorgaande jaren inmiddels alweer opgefleurd met verlichte jerrycans. Een jaar na Jan Eef wilden bewoners in de Witte de Withstraat ook jerrycans. “De afspraak loopt dus nog een jaar langer door”, aldus projectleider kerstverlichting Annelies Wielaard van Geef om de Jan Eef.

Hoe de Jan Evertsenstraat de nieuwe hartjeslampen gaat ophangen, is nog niet helemaal duidelijk. Er hangen er nog maar een paar aan de luifels in de straat. Wielaard: “We zijn aan het puzzelen hoe het zo sfeer- en omzetverhogend mogelijk zou kunnen.”