Kesbeke wint Ondernemersprijs

Een greep uit het assortiment van Kesbeke (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Oos Kesbeke, van Kesbeke’s Tafelzuren, heeft de Amsterdamse Ondernemersprijs gewonnen. Dit omdat hij ‘een creatieve en innovatieve ondernemer die de lat steeds hoger legt en zijn medewerkers dagelijks weet te motiveren’, aldus de jury.

De fabriek van Kesbeke staat aan de Adolf van Nassaustraat in Bos en Lommer, vlakbij de kruising Willem de Zwijgerlaan en Bos en Lommerweg. De augurken, uien en en piccalilly van Kesbeke zijn ook geen onbekenden in het schap van de supermarkt. Naast de fabriek is sinds een paar jaar ook een winkel waar de speciale producten worden verkocht, zoals de lijn die hij bedacht met topkok Jonnie Boer.

Kesbeke’s Tafelzuren bestaat sinds 1948. Oos nam de zaak in 1999 over van zijn vader en is een van de laatste inleggerijen in Amsterdam. De ondernemer heeft ambachtelijk werken hoog in het vaandel staan, maar vernieuwen doet hij ook, door iedere keer weer nieuwe producten te bedenken. Het leverde hem vorig jaar al een andere businessprijs op: de Amsterdam Business Award.

De Amsterdamse Ondernemersprijs is een beloning van de gemeente Amsterdam voor de meest creatieve en innovatieve ondernemer van de stad. Naast Kesbeke dongen kinderopvangbedrijf Het Kinderhonk en Leapp Group international mee naar de prijs. De finalisten zijn gekozen uit 81 aanmeldingen.

 

DeWestkrant