Van Almere naar Amsterdam-West

Hoogstins2024

Woonwinkel Good2bHome ziet brood in Amsterdam-West en opent daarom per 1 juli in de Witte de Withstraat in het voormalige pand van de Seenseen Gallery.  De zaak zat eerst in Almere.

Annelies Lammertink en Hielco van der Wal willen in de Witte de Withstraat een vaste plek creëren voor hun winkel. Dit betekent het einde voor de vestiging in Almere, waar nu de pop-up store van Good2bHome zit.

“Na 3,5 jaar werd het tijd voor een vaste plek”, vertelt Hielco. “Bovendien wonen we zelf in Amsterdam-West. Wij zijn echt gek van De Baarsjes en zien dat West in beweging is. Het is de juiste tijd om te verhuizen.’’

Hielco  hoopt op nieuwe klanten. “Veel mensen denken bij een meubelzaak niet aan Almere, maar aan Amsterdam of ’t Gooi. In Almere zagen ze ons als een aanwinst voor de stad en vinden het daarom jammer dat wij weggaan.”

Hielco en Annelies specialiseerden zich in in 2007 vintage design meubelen, maar tegenwoordig richten zij zich op nieuw betaalbaar design. “Wij verkopen meubelen, verlichting en andere woonaccessoires. De producten zijn mooi en niet al te duur. We kunnen ook dure merken verkopen, maar dan ligt de drempel meteen een stuk hoger voor mensen om het aan te schaffen. Dat willen we juist voorkomen.”

Sinds de oprichting van de winkel hebben Annelies en Hielco weinig gemerkt van de crisis. ,,Wij zijn in  de afgelopen  jaren gegroeid. We begonnen vanuit huis, daarna op een industrieterrein in Uithoorn, toen naar een prachtige locatie in Almere en nu naar Amsterdam. De woningmarkt trekt aan, wat voor ons goed nieuws is . Dat zie ik aan onze webwinkel. Naast de vele Scandinavische merken verkopen wij ook onze eigen lijn. Die loopt heel goed.”

DeWestkrant