Vertraging bij ‘oppimpen’ Bos en Lommerplein

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De uitvoering van de plannen om het Bos en Lommerplein wat gezelliger te maken heeft vertraging opgelopen, zo staat in de nieuwsbrief van Stadsdeel West. De reden: het plein heeft een nieuwe eigenaar gekregen. 

In september ging het eigendom van het plein over van Dela Vastgoed naar een Amerikaanse belegger: Lone Star. Daarmee ging ook het beheer van het vastgoed over naar een nieuwe partij. Het plein zou afgelopen jaar in het midden een zitje krijgen, en een speelgelegenheid. Of dat nu wel of niet doorgaat, is onduidelijk. Het stadsdeel zegt in gesprek te zijn met de nieuwe eigenaar om het plein leefbaarder te maken.

Ondertussen maken bewoners van Bos en Lommer zich zorgen over het plein. Veel winkels sluiten hun deuren, zoals onlangs nog de Wibra en Blokker. Een bewoner die op Facebook ronduit verklaart zich zorgen te maken over de toenemende leegstand, krijgt veel bijval. Daarbij is de dagelijkse markt ook een stuk kleiner dan een paar jaar geleden. Velen dragen oplossingen aan: een foodcourt, meer horeca en een gezelliger inrichting zijn een paar van de ideeën. Anderen zouden het een goed idee vinden als de markt kleiner wordt, met meer ruimte voor een andere invulling van het plein.