Buurman & Buurman begint restaurant in Witte de With

Vreugde bij de mannen van Buurman & Buurman. Van links naar rechts Coen Ruiter, Paul Schoenmakers en Peter Bolhuis.
Hoogstins2024

De mannen van eetwinkel Buurman & Buurman uit de Mercatorstraat gaan een café-restaurant openen in de Witte de Withstraat. Zij hebben de pitchwedstrijd gewonnen die corporatie Ymere had uitgeschreven voor het beeldbepalende pand op nummer 102. Buurman De With moet in maart 2019 de deuren openen. 

“Het moet echt een buurttent worden. Iedereen is welkom”, zegt een opgetogen Paul Schoenmakers, die met voormalig buurman Coen Ruiter van de Erasmusgracht Buurman & Buurman startte in de Mercatorstraat. In de eetwinkel kunnen ook houtovenpizza’s worden gegeten. “In de Witte de Withstraat willen we hetzelfde concept doorzetten, maar dan ook met ontbijt en lunch in het wat gezondere segment.”

Ouders met kinderen zullen nadrukkelijk welkom zijn, aldus Schoenmakers. ’s Avonds zullen er dan houtovenpizza’s, pasta’s, salades en toetjes worden geserveerd. “We maken alles zelf, van het deeg tot de saus.” De ondernemers krijgen in januari de sleutel, zij hopen in maart de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Ymere wilde graag een laagdrempelige horecazaak met een buurtfunctie, gerund door ervaren horecaondernemers die binding hebben met De Baarsjes. Vijf ondernemers mochten na een eerste selectie een pitch doen bij een panel met buurtbewoners en bedrijfsmakelaars van Ymere. Buurman De With kwam als winnaar uit de bus.