Prijsvraag voor koopwoning

Charlotte de Bourbonstraat in Landlust. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voor minder dan twee ton een appartement van 56 of 45 vierkante meter op de kop tikken in een compleet gerenoveerd monumentaal complex? Ymere schrijft een prijsvraag uit voor de mooiste ontwerpen voor appartementen in Merkelbach in Landlust, Bos en Lommer.

De corporatie daagt deelnemers uit een plan te maken voor de casco woningen. De jury beoordeelt daarbij niet alleen of het plan er leuk uitziet, maar ook of het financieel haalbaar is. Een ander criterium is de vraag of de nieuwe bewoners gemotiveerd zijn om in Landlust te komen wonen en van plan zijn een steentje bij te dragen aan de buurt.

Wie wil meedingen moet zijn plan voor 30 januari hebben ingediend. Gegadigden krijgen vervolgens op 3 februari bericht of ze in aanmerking komen. Hier kunnen potentiële kopers lezen aan welke criteria ze moeten voldoen.

Ymere wil hiermee op een andere manier woningen verkopen aan starters. “Je kunt loten en het huis op de markt gooien. Op deze alternatieve manier hopen we goede starters binnen te krijgen”, aldus de woordvoerder.