Waar komen 3000 nieuwe woningen bij de Jan Evertsenstraat?

Het groen omlijnde gedeelte is deelgebied Mercatorpark waar 1150 woningen waren gepland. (Beeld gemeente Amsterdam)
Hoogstins2024

De gemeente wil 3200 woningen gaan bouwen langs de Jan Evertsenstraat tussen het Mercatorplein en de Sloterplas. Op woensdag 4 september is er voor omwonenden een informatiebijeenkomst over de ingrijpende plannen. 

De woningen moeten worden gebouwd in vier deelgebieden: tennispark Sloterplas, de busgarage van het GVB, OLVG West en omgeving en ‘Mercatorpark’, het gebied tussen de Orteliuskade en de Jan van Breemenstraat. 

Bezoekers van de bijeenkomst kunnen in stands per deelgebied meer informatie krijgen over de laatste stand van zaken. De gemeente belooft ook uitleg over het voorontwerp-bestemmingsplan voor het gebied rond het tennispark. 

Remise GVB

De gemeente liet eerder weten ernaar te streven om de GVB-remise en de voormalige LTS aan de Jan van Breemenstraat -nu broedplaats en club De School- te behouden. In plaats van sloop kunnen aan beide gebouwen mogelijk woningen worden toegevoegd.

Sociale huur

Van de 3200 nieuwe woningen moet straks 40% in de categorie sociale huur vallen, 30% middeldure huur, 10% middeldure koopwoningen en 20% dure huur- en koopwoningen. De oplevering van de eerste huizen is voorzien vanaf eind 2022.

Informatiebijeenkomst op woensdag 4 september van 18.00 tot 21.00 uur in De School, Jan van Breemenstraat 1

DeWestkrant