Start bouw 324 huurwoningen Koningin Wilhelminaplein

Beeld KCAP Architects&Planners
Hoogstins

De bouw van 324 huurwoningen in het OKU House aan het Koningin Wilhelminaplein in Nieuw-West start deze maand. Het complex komt te bestaan uit 112 sociale huurwoningen en 212 huurwoningen in het middensegment en de vrije sector. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024.

‘Wijk op wijk’
OKU House maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied rond het World Fashion Centre, waar boven de kantoorcomplexen Berghaus en Fashion House een ‘wijk op een wijk’ met circa 600 woningen wordt gecreëerd. Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter verkoopt het plan tot realisatie van de 112 sociale huurwoningen aan woningcorporatie Stadgenoot en de 212 andere huurwoningen aan vermogensbeheerder Syntrus Achmea, namens pensioenfonds PME.

Huzarenstukje
De door architectenbureau KCAP ontworpen gebouwen zijn een architectonisch huzarenstukje, zo stelt Boelens de Gruyter. De twee woongebouwen staan grotendeels op palen, waarvan een deel door het ondergelegen Fashion House heengaat. “Deze tafelconstructie is uniek, die zie je zelden”, aldus Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. “Het is een enorme uitdaging om op deze manier te laten bouwen, maar hierdoor kunnen we enorm veel woonoppervlak toevoegen aan een bestaand stuk stad.”