Woon je straks in de Contactbuurt of Isolatorbuurt?

De Transformatorweg, in de toekomst deel van de Contactbuurt met duizenden woningen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De bouw van 4700 woningen bij Sloterdijk start binnen een paar jaar, zo stelt de gemeente. De huizen staan er dus nog niet, wel zijn er namen voor de nieuwe woonbuurten: Contactbuurt en Isolatorbuurt.

Bedrijventerrein Sloterdijk I is nu de naam van het het gebied waar duizenden woningen staan gepland. Het is een bedrijventerrein dat in de loop der jaren stukje bij beetje plaats zal maken voor woningbouw. 

De zes grote blokken van Sloterdijk I Zuid tussen de A10, de Transformatorweg en het treinspoor heten voortaan Contactbuurt. Deze naam is gekozen vanwege de Contactweg in het gebied. Het Contactplein wordt de centrale plek. De eerste concrete plannen zijn vorig jaar bekendgemaakt.

Het noordelijk deel van Sloterdijk I heet voortaan Isolatorbuurt. Dit is het deel tussen de A10, de Transformatorweg en het metrospoor. De buurt is vernoemd naar de Isolatorweg en metrostation Isolatorweg.

De Contactbuurt en Isolatorbuurt worden deel van de woonwijk Sloterdijk-West, zo stelt de gemeente. Sloterdijk-West is weer onderdeel van Haven-Stad, het project om tienduizenden woningen te bouwen in havengebieden in West, Nieuw-West en Noord.

In rood het eerste blok met 700 woningen dat wordt ontwikkeld in de toekomstige Contactbuurt, voorheen Sloterdijk I Zuid. (Beeld gemeente Amsterdam)
DeWestkrant