Nieuwe kerstverlichting in Jan Eef

De nieuwe feestverlichting in de Jan Evertsenstraat, op de achtergrond het 'fietswiel' (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Na jarenlange discussie lijkt de Jan Evertsenstraat dan toch een definitieve keuze te hebben gemaakt voor de feestverlichting. De straat wordt in de donkere dagen van december en januari opgeleukt met hartjes, zo laat Geef om de Jan Eef weten via zijn nieuwsbrief. De keuze is gemaakt na een via Facebook uitgezette enquête onder bewoners en ondernemers.

De bewoners hadden een voorkeur voor verlichting in de vorm van een fietswiel, de mening van de ondernemers -een hartenstrook- gaf echter de doorslag. Als argument geeft Geef om de Jan Eef dat de hartenstrook onder bewoners als goede tweede was geëindigd.

Jan Eef heeft het geld voor de gekozen verlichting echter nog niet bij elkaar. De hartenstrook gaat namelijk € 15.000 kosten. Om de kosten te dekken kan Jan Eef geen beroep doen op gemeenschapsgeld. De ondernemers hebben € 5.000,- toegezegd. De rest van het bedrag moet komen uit crowdfunding, aldus Geef om de Jan Eef.

Met deze verlichtingsverkiezing komt er een einde aan de verlichting met gekleurde jerrycans. Deze oogstte door zijn duurzame uitstraling veel lof, maar ook veel kritiek. De jerrycans zouden er vooral overdag niet echt mooi uitzien.

feestverlichting janeef2