Eenvoudig Siciliaans

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De kaart van Gero leest als een hitparade van Italiaanse klassiekers: carpaccio, spaghetti aglio e olio en ossobuco, langzaam gegaarde kalfsschenkel. Om die hits te proeven moet je op het Van Limburg Stirumplein zijn. Het restaurant zit schuin tegenover een andere nieuwkomer, Viscafé De Gouden Hoek.

Gero staat voor chef-kok Gero Caputo, geboren op Sicilië en al vanaf zijn dertiende werkzaam in de horeca. Voordat hij met zijn vrouw Anita naar Amsterdam kwam, runde hij restaurant Il Giardino in Arendonk, dicht bij Antwerpen. Ook in zijn nieuwe keuken zweert Gero bij goede (biologische) ingrediënten en eenvoud. Niets te ingewikkelde bouwwerkjes of explosies van duizenden smaken dus.

Bij de mix van gegrilde groenten en Italiaanse vleeswaren sta ik al met één been in Italië. Het tussengerecht, de pasta met sappige mosselen, zalm, gamba’s, peterselie en zoete tomaat, doet daar nog een schep bovenop. Wijn erbij, tiramisu toe. Gero lijkt een bescheiden zaakje waar je even wat gaat eten, maar eenmaal binnen blijf je automatisch hangen. Wegdromen bij Italiaanse liedjes, slap ouwehoeren met buurtbewoners. In no time ben je uren verder en is de teller opgelopen – hoofdgerechten beginnen bij 22,50 euro. Maar in ruil daarvoor ben je wel in de ultieme relaxmodus beland en loop je de deur uit terwijl je arrivederci brult.

DeWestkrant