Tegenvaller bij werkzaamheden brug Da Costagracht

Brug 108 over de Da Costagracht. Het werk is grotendeels stilgelegd. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De werkzaamheden aan brug 108 van de De Clercqstraat over de Da Costagracht zijn tijdelijk stilgelegd. De betonvloer aan de noordkant kan niet worden gestort omdat nog niet wordt voldaan aan de eisen voor het verder opbouwen van de brug, zo schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden en ondernemers.

Het is nog niet bekend hoeveel vertraging dit gaat opleveren. Omwonenden en ondernemers kampen al lange tijd met afzettingen en hinder vanwege de vernieuwingswerkzaamheden in het kader van project Oranje Loper. In 2017 en 2018 moest er al een ingrijpende noodreparatie worden verricht aan de brug.

“De komende weken gebruiken we om het ontwerp te beoordelen en eventueel te herzien, zodat het werk buiten kan worden hervat”, aldus de gemeente. De voorbereidingen voor werkzaamheden aan de zuidkant gaan wel door. Van 13 tot en met 24 maart wordt daar een gasleiding verlegd en is er een keerlus voor het verkeer.

De gemeente houdtl de aanpak van andere bruggen tegen het licht. In West gaat het om de bruggen over de Bilderdijkgracht (De Clercqstraat) en Admiralengracht (Jan Evertsenstraat). “Op basis van nieuwe technische en wetenschappelijke kennis en inzichten onderzoeken we opnieuw wat er precies nodig is om de andere bruggen van de Oranje Loper veilig te houden. Daarna maken we een nieuwe planning”, zo staat er op de website.

DeWestkrant