Theaterstuk naar bestseller ‘Wees Onzichtbaar’ zaterdag in Podium Mozaïek

Scène uit Wees Onzichtbaar. Beeld: Geert Snoeijer
Hoogstins2024

De theaterbewerking Wees Onzichtbaar, naar het veelbekroonde en indrukwekkende boek van Murat Isik, gaat aanstaande zaterdag 15 februari in première bij Podium Mozaïek. Het boek en dus ook het stuk vertellen het verhaal van de Turkse Metin Mutlu die op vijfjarige leeftijd naar de Amsterdamse Bijlmer komt, met ouders en zusje. Zijn vader vergokt en verzuipt een groot deel van het gezinsinkomen. Docenten en ook zijn vader onderschatten Metin, maar hij vecht zich in. Net als zijn moeder werkt hij aan een kansrijke toekomst.
Voor Podium Mozaïek is het de eerste keer dat het theater als producent optreedt. Hiermee wil het theater een nieuw publiek bereiken. Wees onzichtbaar wordt gespeeld door theatergroep Rast, die verhalen maakt met nieuwe makers, schrijvers en acteurs. Het stuk is door regisseur Șaban Ol van Theater Rast (o.a. Bloedbroeders) en dramaturg Jan van den Berg bewerkt tot een ontroerende en humoristische theaterproductie met rollen voor Mingus Dagelet, Albert Klein Kranenburg, Inci Pamuk en Dilan Yurdakul.
Bij de première zijn burgemeester Femke Halsema en de auteur van het boek aanwezig. Daarna toert het stuk door het land. Kijk hier voor de speellijst.