Winkelgebied Bos en Lommer moet aantrekkelijker worden

De Bos en Lommerweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Ondernemers op de Bos en Lommerweg en het Bos en Lommerplein krijgen hulp. Een kwartiermaker gaat aan de slag om winkeliers meer te laten samenwerken. Ook gaat het stadsdeel kijken of extra mensen en geld nodig zijn om het winkelgebied aantrekkelijker te maken. 

Dat meldde dagelijks bestuurder Thomas Hermans dinsdag op vragen van stadsdeelcommissielid Hans Mol van D66. De fractie maakt zich zorgen nu de ondernemersvereniging is opgeheven. In het deel van de Bos en Lommerweg in de Kolenkitbuurt maken ondernemers zich ook zorgen over de vitaliteit van de straat vanwege leegstand, aldus Mol. 

Herpositionering
Mol ziet graag dat het stadsdeel helpt om het winkelgebied weer een ‘kickstart’ te geven, samen met enthousiaste ondernemers. Hij denkt dat een ‘herpositionering’ moet plaatsvinden, nu de markt op de Bos en Lommerweg is gestopt. Hermans zei de zorgen deels te delen en kondigde de komst van de kwartiermaker per 1 februari aan. 

Succesvolle winkelstraat
Een van de opgaves is om weer een vorm van samenwerking op te zetten tussen de winkeliers. Hermans: “Je kunt niet alleen als gemeente een succesvolle winkelstraat maken, daar heb je ondernemers voor nodig.” Ook zal worden bekeken of extra mensen of middelen nodig zijn. “Het kan niet zo zijn dat dit gedeelte van West minder aandacht krijgt dan andere winkelstraten.”

DeWestkrant