Werkzaamheden Bos en Lommerweg duren maanden langer

De vernieuwing van de riolering zorgt voor vertraging bij het werk aan de Bos en Lommerweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De werkzaamheden aan de Bos en Lommerweg in de Kolenkitbuurt gaan veel langer duren dan gepland. Het stuk tussen de A10 en metrohalte Burgemeester De Vlugtlaan is niet klaar in het najaar, maar pas op 24 december. De verkeershinder zal om die reden ook langer duren. 

Het werk aan de noordzijde zou volgens plan op 7 mei klaar zijn. “Deze werkzaamheden lopen helaas vertraging op. Dat komt door tegenvallers zoals de koude temperaturen (vorst) en spoedwerk aan het riool door Waternet”, zo meldt stadsdeel West in een brief aan omwonenden.

De werkzaamheden aan deze kant duren nu waarschijnlijk tot en met 30 juli. Aan de zuidzijde kunnen de werkzaamheden door de vertraging pas na de bouwvakantie starten: op 16 augustus in plaats van op 10 mei. Het hele project moet dan vlak voor kerst klaar zijn.

De Bos en Lommerweg blijft tot en met 30 juli tussen de A10 richting de Burgemeester Van der Vlugtlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. De tram blijft rijden volgens dienstregeling. De bus richting Geuzenveld/Slotermeer wordt omgeleid.

De straat en de stoepen van de Bos en Lommerweg worden vernieuwd, en de ventweg wordt weggehaald. Momenteel wordt ook gewerkt aan de herinrichting van een ander stuk van de Bos en Lommerweg: dat tussen de Willem de Zwijgerlaan en Admiraal de Ruijterweg.