Buurtbewoners ontfermen zich over Nieuwe Boekhandel 

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Een coöperatie van buurtbewoners en boekenliefhebbers is in de maak om het voortbestaan van de Nieuwe Boekhandel veilig te stellen. Ruim tweehonderd belangstellenden hebben zich aangemeld voor de oprichtingsvergadering, zo meldt eigenaar Monique Burger van de boekhandel aan de Bos en Lommerweg in haar nieuwsbrief. 

Burger pionierde in Bos en Lommer door daar in 2010 een boekhandel te beginnen. De toekomst van de Nieuwe Boekhandel werd door tegenslagen onzeker. Een geplande overname ging niet door, terwijl haar partner Chris ongeneeslijk ziek bleek te zijn. 

Door het vormen van een coöperatie kan de boekhandel alsnog worden voortgezet, zo is de bedoeling. De winkel is financieel gezond en draait goed, zo stelt Burger. Maar De Nieuwe Boekhandel kampt evenals andere boekhandels met enorme online concurrentie.  

Door tussen de 150 en 200 aandelen uit te geven à duizend euro per stuk moet de toekomst alsnog worden zekergesteld. Er komt dan een coöperatieve vereniging met ledenvergaderingen, en een bestuur dat de winkel aanstuurt. Burger doet een stap terug, maar blijft op de achtergrond betrokken.

De oprichtingsvergadering is in de eerste helft van maart, een exacte datum moet nog worden vastgesteld. 

DeWestkrant