Slakken scoren bij Bar CocoVin op Westergas

Foto Patricia Jacob
Hoogstins

In het pand waar voorheen de Wester Wijnfabriek zat, kun je nog steeds wijn drinken. Maar sinds het een bar-bistro is, kun je er ook prikken in coq au vin en slakken in kruidenboter.

Ze zijn er nu nog alleen in klein formaat: de briochebroodjes met kippenworst, zuurkool, spekjes en mosterd van Bar CocoVin. Maar, zo verzekert mede-eigenaar Gerben ons, in de toekomst komen ze in een grotere, langwerpige vorm. “Als een soort hotdogs, zeg maar.” Dat is heel goed nieuws, want man, oh man, wat happen deze broodjes Elzasser-Style soepel weg (8,50 euro). Zeker als je er zoals wij glazen opwekkende Spätburgunder bij drinkt.

Ouderwets gezellige gerechten
Bar CocoVin zit in het pandje waar voorheen de Wester Wijnfabriek zat. Samen met Dennis, de eigenaar van deze ‘fabriek’, heeft Gerben de geliefde wijnbar aan de Pazzanistraat veranderd in een bar-bistro. Sinds 1 februari kunnen bezoekers in het nieuwe interieur met veel planten, foto’s en schilderijtjes terecht voor glazen wijn én ouderwets gezellige gerechten, zoals slakken in kruidenboter, uiensoep en – de specialiteit – coq au vin (kip in rode-wijnsaus, 16 euro).

Bloedworst met papadum
Dat dit petit restaurant voor meer dan alleen Franse klassiekers gaat, blijkt onder meer uit de bloedworst met appel-chilicompote en papadum en de risottoballetjes met mozzarella, tomaat, paddenstoelen en truffel die uit de spiksplinternieuwe keuken rollen. Tel daar de enthousiaste service, ontspannen muziek en het kaarslicht bij op en het is zo klaar als een klontje: we hebben er weer een leukerd bij.

https://www.facebook.com/Bar-CocoVin-104388251044379/

 

 

Doneer