Lange files door afsluiting A10 West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De Verkeers Informatie Dienst waarschuwt voor lange files in deze laatste week van werkzaamheden aan de A10 West. Vooral tijdens de avondspitsen zal veel vertraging zijn op de wegen rond Amsterdam. Maar ook de ochtendspitsen zullen volgens de VID drukker zijn dan in de afgelopen weken. Steeds meer mensen gaan na hun vakantie weer aan het werk.

Het verkeer in de richting van de Coentunnel is volledig gestremd. De A10 gaat zaterdagochtend weer open, twee dagen eerder dan gepland. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten eerder rekening te houden met drukte en een extra reistijd tot een half uur. De VID voorziet vooral problemen door omrijders in beide richtingen op de A10 Zuid, met meer dan 15 kilometer file. Maar ook op de A9 zal het verkeer volgens de VID vastlopen, met name rondom knooppunt Holendrecht.

De A10 West krijgt een ingrijpende opknapbeurt, waarbij het wegdek volledig wordt vervangen. Tot zaterdagochtend 2 september zijn de rijstroken in noordelijke richting aan de beurt tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en de Basisweg (S102). De toeritten naar de A10 West in noordelijke richting zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via A4, A9 en A5 of A10 Noord.

DeWestkrant