Plan met minder parkeerplekken na opknapbeurt straat

In het nieuwe plan verdwijnt een aantal van deze haakse parkeerplekken (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een aantal bewoners van de Eerste Hugo de Grootstraat wil minder parkeerplekken voor de deur. De straat wordt opnieuw ingericht, maar zij vinden dat er onvoldoende extra ruimte komt voor wandelen en groen.

Het nieuwe ontwerp voor de straat is volgens het stadsdeel gemaakt in samenwerking met buurtbewoners, maar dus niet tot ieders tevredenheid. Het stadsdeel heeft nu een tweede ontwerpvariant laten maken, waarbij er in de straat tien parkeerplekken worden opgeheven tussen de Nassaukade en Gillis van Ledenberchstraat. Dit door haakse parkeerplekken te veranderen in langsparkeren.

De nieuwe inrichting van de straat komt aan bod tijdens een inloopbijeenkomst dinsdagavond 29 augustus tussen 19 en 20 uur in buurthuis De Reiger, Van Reigersbergenstraat 65. Buurtbewoners kunnen vragen stellen en hun mening geven.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West besluit dan op 12 september over het aangepaste ontwerp. De komende tijd krijgen meer straten in de Hugo de Grootbuurt een ingrijpende opknapbeurt.