Van Hallstraat wekenlang dicht

Alleen fietsers kunnen de komende weken nog door de Van Hallstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Vanaf vandaag is de Van Hallstraat in de Staatsliedenbuurt afgesloten vanwege werkzaamheden. Autoverkeer zal tot en met 25 mei moeten omrijden, terwijl bushaltes vervallen. De buslijnen 21 en 753 rijden een omleidingsroute via de Haarlemmerweg. Tram 10 blijft rijden. 

Automobilisten hebben het dezer dagen niet makkelijk in West. De afsluiting van de De Clercqstraat bij de Da Costakade voor de reparatie van een brug zorgt al langer voor omrijden en oponthoud. Doorgaand verkeer over de Van Hallstraat wordt vanaf vandaag omgeleid via de Haarlemmerweg en Nassaukade. 

In de Van Hallstraat komt op de rijweg een nieuwe laag asfalt en nieuwe belijning. Bij de J.M. Kemperstraat wordt een fietsoversteekplaats gemaakt. Waar nodig zal de bestrating worden hersteld. Ook Waternet voert werkzaamheden uit, zoals aan het riool bij het Van Beuningenplein.

De werkzaamheden gebeuren op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Indien nodig wordt ook in de avonduren en weekenden gewerkt, zo meldt stadsdeel West. Woningen, bedrijven, scholen, parkeergarages en het tankstation blijven bereikbaar via omliggende straten. De fietspaden en stoepen blijven toegankelijk.