Argentijnse hotdogs in Westerpark

Foto Patricia jacob
Hoogstins2024

Dat je bij La Reinita Argentijnse ijs kunt halen, wist je misschien al. Maar heb je de empanada’s en Argentijnse hotdogs al geprobeerd?

We schreven al eerder over het ijs van La Reinita, een zaak met Italiaans-Argentijnse wortels aan het pleintje in de Van Hallstraat. Inmiddels kun je er behalve ijs en koffie ook flink wat hartigs scoren: de empanadas liggen er nu opgestapeld. Ze zijn ‘handgemaakt’ en gevuld met ‘puur natuurlijke ingrediënten’. Ik at er gisteren twee: eentje met ratatouille (pompoen, paprika, courgette, aubergine) en eentje met spinazie en mozzarella (7 euro). Een prima lunch. Heb je het liever wat spannender? Check het pasteitje met confit de canard, camembert, dadels en gekarameliseerde ui! Of de empanada met truffel, kaas en champignons.

Chorizoworst
Empanada’s zijn behoorlijk ingeburgerd in Nederland, maar het leuke is dat je bij La Reinita ook andere Argentijnse snacks kunt kopen. Zo vind je er pizza in de stijl van Máxima’s geboorteland en choripán, de Argentijnse versie van een hotdog. Bij de choripán ligt er in plaats van een knakworst een chorizoworst (‘chori’) op je broodje (‘pan’). Naar mosterd en ketchup kun je lang zoeken; deze sauzen zijn vervangen door de pittige saus chimichurri.

Vleesch noch Visch
Je zou dit vrij onopvallende pleintje makkelijk voorbij kunnen lopen, terwijl er aardig wat te halen is. Niet alleen bij La Reinita, maar bijvoorbeeld ook bij Back to Black (de appeltaart) en bakkerij Balance (bastilla, een Marokkaans pasteitje). Vleesch noch Visch loopt al jaren als een trein; de pita met vegetarische gyros is er nog steeds niet aan te slepen.